Quasi com una e-carpeta docent i formativa per compartir.

diumenge, 26 de setembre del 2010

Nou any, nous projectes... més que mai

Aquest nou curs que començam és més crític que mai. La immensa inversió econòmica farà possible una dotació tecnològica per a les escoles que a la fi, el canvi metodològic tant ansiat podrà ser possible. Aquesta inversió econòmica en maquinària va a més acompanyada d’una important dotació per a la formació del professorat per acompanyar-lo en aquest procés d’integració de les TIC en la seva docència.
A la fi, els postulats de Dewey, Decroly, Freinet i molts altres pedagogs de començaments i mitjans del segle passat poden ser una autèntica realitat generalitzada en cada una de les nostres aules. La tecnologia farà possible que la metodologia constructivista de la que tant hem parlat els mestres en els últims temps sigui possible.
La innovació ha de venir de dins perquè passi de ser una utopia a una realitat. Però la innovació també tendrà majors possibilitats si compte amb el suport de l’Administració. I per una vegada, hi ha coincidència. Tots estam d’acord en què l’escola no pot viure aliena a la revolució social que ha suposat el desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació. No podem deixar passar aquesta oportunitat, no hi ha excusa. I si encara ens queden excuses, convé que trobem estratègies per anar-les desmuntant aviat, que la història ens espera. Ens hem de pujar tots a aquest tren que ens portarà molt lluny. I prompte podrem veure els primers canvis.

Això és el que en definitiva, vaig intentar defensar en la meva presentació el passat divendres a un curs sobre tecnologia educativa.



Molta sort i bon curs!